Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

İnsan yetiştirmek gibi en kutsal ve önemli görevi en zor şartlarda bile hakkıyla yerine getiren, saygıdeğer olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Gününü” kutluyorum. 

23 Kasım 2021
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Dünyanın belki de en kutsal mesleklerinin başında öğretmenlik gelmektedir. İnsan yetiştirme sanatı olarak ifade edebileceğimiz bu mesleği icra eden öğretmenlerimiz, bizleri bilgiyle buluşturan, eğiten ve nitelikli bireyler olmamızı sağlayan bir mesleğin temsilcileri ve aldıkları büyük sorumlulukları yerine getiren yarınlarımızı şekillendiren ilim neferleridir.

Öğretmenlerimiz; ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır. Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlakı, davranış biçimini saygı ve sevgiyle, sabırla nakış gibi işleyen en büyük değerlerimiz öğretmenlerimizdir.

Bu kutsal ve onurlu görevi, her şartta özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz, Türk çocuklarını milli ve manevi değerlerle donatarak, ruhen, fikren, ahlâken ve vicdanen en iyi şekilde yetiştirmenin, Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyetini, dünya devletleri arasında saygın ve onurlu bir konuma yükseltmenin gayreti içerisindedirler. Bizlere ve yarının sahipleri çocuklarımıza müreffeh bir istikbalin kapılarını açacak yegâne anahtar öğretmenlerimizin elindedir. Hayatımızda başarılı olduğumuz her alanda öğretmenlerimizin emeği, gayreti ve yol göstericiliği vardır. 

Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun yol gösteren önderleri ve örnek insanlar olmuşlardır.

Kurtuluş Savaşı destanımızın yazılmasında ve genç Türkiye Cumhuriyetinin gelişiminde gösterilen gayret ve atılımlarda Türk öğretmenleri, büyük bir kararlılıkla en ön saflarda yerlerini almışlar ve ülkemizin kalkınma ve gelişmesinde tarihi bir sorumluluk üstlenmişlerdir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “ Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” tespitiyle öğretmenliğin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu göstermiş ve öğretmenlere verdiği önemi vurgulamıştır

Bu duygu ve düşüncelerle; fedakâr, onurlu, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler, görevi başındaki tüm öğretmenlerimize de başarılar diliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.