Kepez’de okul bahçeleri oyun alanlarıyla rengarenk

Kepez Belediyesi çocukların fiziksel, ruhsal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. Okul bahçelerine oyun alanları oluşturarak, çocukların eğlenmesi ve öğrenmesi sağlanıyor. 

18 Kasım 2021
Kepez’de okul bahçeleri oyun alanlarıyla rengarenk

Kepez Belediyesi eğitim kalitesi ve standardını daha iyi noktaya taşımak adına toplumda farkındalık oluşturan hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. Kepez Belediyesi, okulların bahçelerine çizgi boyası ile geleneksel oyunları çizerek, çocuklara değişik alternatifler sunan bir oyun dünyası armağan ediyor. Oyun çizgileriyle donatılan okul bahçelerinde, coşku, paylaşım ve dayanışma duygusunu kazandırırken, çocukların en büyük ihtiyacı olan eğitimin ayrılmaz parçası olan oyun oynama anlayışı da farklı bir boyuta taşıyor. Çocuklar  ‘sek-sek’, ‘üçtaş’ ve ‘satranç’ gibi oyunlar ile eğlenirken aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhunu kazanıyor. 

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen oyun çizgi çalışmaları, çocukların okul ve tatil günlerinde keyifli anlar geçirmelerini sağlıyor. Okulların bahçelerinde oyun çizgileriyle buluşan çocuklar, kişisel ve zeka gelişimlerine katkı sağlayan bu oyunlar sayesinde daha da sosyalleşiyor. Göksu ilkokul ve Emine Fatma Çevik Anaokulu’nun bahçesi de çizgi çalışmaları ile renklendirildi. Öğrencilerin teneffüste hoşça vakit geçirmesi, takım çalışmasına uyum sağlayabilmesi, oyun oynarken farkında olmadan matematik ve denge çalışması yapabilmelerini sağlayan çalışma Kepez’in ilk ve orta dereceli tüm okullarında yürütülüyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.