Kepez Ata’sını saygıyla andı

KEPEZ Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83’üncü yılında saygı ve minnetle andı. 

10 Kasım 2021
Kepez Ata’sını saygıyla andı

Kepez Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’ne Başkan Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. Büyük Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’de sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Kepez Belediyesi Zabıta ekiplerinin araçlarının sirenlerinin çalmasıyla başlayan anma töreninde bayraklar yarıya indirildi.

’83. YILINDA RAHMETLE, MİNNETLE ANIYORUZ’

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yılında rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını söyledi. Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milletine değil, azmi, zekası, kararlılığı, vatan ve millet sevgisi ile tüm dünya ülkelerine örnek olmuştur. Vefatının üzerinden geçen 83 yıla rağmen bugün halen şanlı bayrağımızın gölgesinde hep bir ağızdan bağımsızlık destanımız olan İstiklal Marşımız büyük bir gururla söylenebiliyor ve ezanlarımız okunabiliyorsa bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Her 10 Kasım’da hayat dururken duyduğumuz siren sesi bize onun kaybını değil, fikirlerini ve eserlerini algılama, anlama ve korumamız için bize emanet bıraktıklarını bir kez daha hatırlamamızı sağlıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızın uğruna şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.