Vali Yazıcı Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, ‘Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma’ (AHENK) Projesi kapsamında ikinci ziyaretini Kepez’de bulunan Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yaptı. Öğrencilere, “Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun” diyen Vali Yazıcı, “Bu da benim size bir nasihatim olsun. Çünkü kitap iyi bir dosttur. İnşallah en iyi dostunuz kitap olur” diye konuştu. 

03 Kasım 2021
Vali Yazıcı Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti

Çağın becerilerini, insani değerlerle donatılmış, yaratıcı ve girişimci çalışmalar ile fark yaratan, mutlu bireyler yetiştirilmesi amacıyla başlatılan AHENK Projesi kapsamında Vali Yazıcı, Nazime Baki Saatçioğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Vali Ersin Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş, öğretmenlerde eşlik etti.

DOKUNMADIĞIMIZ ÖĞRENCİ KALMAYACAK

Kitap okuma etkinliği sonrası öğrencilerle sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, “Biz bu projeyle toplumumuzun sosyo kültürel yapısına uygun, yeniliğe, öğrenmeye açık, topluma yararlı bireyler yetiştirilmeyi amaçlıyoruz. AHENK Projesi ile de Antalya’mızda ve ilçelerimizde ziyaret etmediğimiz okul, eğitim sürecine dokunmadığımız öğrencimiz kalmayacak” dedi.

YALANI HAYATINIZA SOKMAYIN

Öğrencilere en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı, şunları söyledi:

“Ben bu anketi Balıkesir ve Rize’de de yapıyordum. En az 250 300 okulda bu anketi yapmışımdır. Bu ankette öğrenciler genellikle ilk sırada en çok rahatsız olunan konuların yalan söylenmesi, dedikodu, iftira ve verilen sözün tutulmaması gibi konular olduğundan bahsediyor. Gençler ve çocuklar bunlardan rahatsız oluyorlardı. Şimdi şunu merak ediyor ve tartışmak istiyorum. Hem yalan söylüyoruz, hem de rahatsız oluyoruz. Burada bir çelişki var, bunun izahı nedir. Sana yalan söylendiğinde neden rahatsız oluyorsun. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmamalıyız. Dolayısıyla yalanı hayatınıza sokmayın, yalanı yaşamınıza pembe veya beyaz olarak asla sokmayın. Siz yaparsanız karşı tarafa da farkında olmadan yalan söyleme hakkı vermiş oluyorsunuz.”

İNŞALLAH EN İYİ DOSTUNUZ KİTAP OLUR

Öğrencilere en iyi dostlarının kim olduğunu soran Vali Yazıcı, “Benim öyle bir dostum var ki bana hiç ihanet etmedi, hiç yalnız bırakmadı. Belki sorunumu çözmedi ama zor anımda hep yanımdaydı ve beni alıp başka yerlere götürdü” dedi. “Size asla yalan söylemez ve ihanet etmez. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun” diyen Vali Yazıcı, “Bu da benim size bir nasihatim olsun. Çünkü kitap iyi bir dosttur. İnşallah en iyi dostunuz kitap olur” diye konuştu.

BÜTÜN YÜK ÖĞRETMENLERİMİZDE

AHENK projesi üzerine öğretmenlerle sohbet eden Vali Yazıcı, AHENK Projesi ile yapılmak istenenin okulları harekete geçirmek olduğunu vurguladı, “Burada bütün yük siz değerli öğretmen arkadaşlarımızın omuzlarında. Aksadığımız ve geri kaldığımız yönleri hep birlikte harekete geçirmek istiyoruz” dedi. Vali Yazıcı, öğretmenlerden okuma saati uygulamasını istedi.

Ziyaretin sonunda öğretmenlere projeye desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.