Başkan Muhittin Böcek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Sevgili Antalyalılar… Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yüce Türk Milleti'ne armağanı olan Cumhuriyetimizin 98'inci yıldönümünü kutlamanın, onuru, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. 

28 Ekim 2021
Başkan Muhittin Böcek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Sevgili Antalyalılar…
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yüce Türk Milleti’ne armağanı olan Cumhuriyetimizin 98’inci yıldönümünü kutlamanın, onuru, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
 
Bu son derece özel ve anlamlı günde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 
 
Kıymetli Hemşehrilerim…
 
Cumhuriyet çok zor şartlar altında kuruldu. Yıllarca süren savaşlar yüzünden harap olmuş bir ülke, yokluk ve yoksulluk içindeki bir millet yeniden doğuş mücadelesi vererek, bütün imkânsızlıklara rağmen bir hürriyet destanı yazdı. Büyük Atatürk’ün önderliği Türk Milleti’nin cesareti, azmi ve kararlılığı ile kurulan Cumhuriyet ile sadece yönetim şekli değişmedi, her alanda aydınlanma, çağdaşlaşma, büyük bir kalkınma yaşandı. Bu nedenledir ki 29 Ekim 1923 tarihi yalnızca Cumhuriyetin ilanını değil, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunu da simgeliyor.  

“Türk Milleti çalışkandır, Türk Milleti zekidir” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak amacıyla pek çok alanda yenilikler yaptı. Cumhuriyetin ilanından sonra, yıkılan, harap olan, yok olan köyler yeniden inşa edildi.  Okullar, hastaneler yapıldı, fabrikalar kuruldu. Yaşanan dönüşüm sonrası Türkiye yalnızca 15 yılda bambaşka bir ülkeye dönüştü. 
10. Yıl Nutkunda “Fakat yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz. Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzu dünyanın en mâmur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız” diyen Atatürk ise bu yapılanları asla yeterli görmedi ve son nefesine kadar ülkenin kalkınması ve gelişmesi için çalıştı. 
Değerli Antalyalılar…
Şimdi bizlere düşen görev Atatürk’ün kurup bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi O’nun düşünceleriyle birlikte sonsuza kadar yaşatmak ve yükseltmektir. Cumhuriyetimizin kazanılmış değerlerini, ülkemizin laik ve demokratik yapısını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumaya ve ileri taşımaya devam edeceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramı’mızı bir kez daha kutluyorum. Bayram coşkusunu hep birlikte yaşamak için tüm hemşerilerimizi 29 Ekim Cuma günü saat 17.00'de Konyaaltı Sahili’ndeki Solo Türk gösterisine, ardından saat 19.00’da Konyaaltı Varyant’tan başlayacak olan fener alayına ve 20.30’da Cumhuriyet Meydanı'nda Antalya Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenecek olan Kıraç konserine davet ediyorum. 
YAŞASIN CUMHURİYET !
Sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.