Kepez’in prestijli caddesi açıldı

Kepez Belediyesi, Kültür Mahallesi’nde, şık bir tasarımla yenilediği üniversite öğrencilerine yönelik işletmelerin bulunduğu Kafeler Caddesi’ni törenle hizmete açtı. 

05 Ekim 2021
Kepez’in prestijli caddesi açıldı

Kültür Mahallesi’nde üniversite öğrencilerine yönelik işletmelerin hizmet verdiği 3805 Sokak, cadde tasarım çalışmasıyla yenilendi. Kepez Belediyesi, şık bir tasarımla yenilediği caddeyi törenle hizmete açtı. Açılışa AESOB Başkanı Adlıhan Dere, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez  İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Kültür Kafeler Caddesi’nin açılışında konuşan AESOB Başkanı Abdullah Dere, içinde bulundukları caddenin çocukluk yıllarında gazoz sattıkları dönemde, çalılık, asfaltı olmayan, tozlu, taşlı bir yol olduğunu hatırlattı. Dere, “Meclis üyeliği dönemimde Ahatlı, Kültür ve Yenidoğan Mahallesinde Vakıflarla olan bir mülkiyet sorunu vardı.  Bu mülkiyet sorunu buradan başlayarak Santral Mahallesine kadar gidiyordu. Burada inşaat yapmak mümkün değildi. Vakıflarla sorun çözülmemişti. O dönemde burada belediye hisseleri 49 liraya satılıyordu. Daha sonra 2009 yılında Hakan Tütüncü başkanımız göreve geldiğinde buradaki belediye hisseleri 250 TL. oldu. Bugün geldiğimiz noktada şuanda içinde bulunduğumuz caddenin üzerindeki daireler 700 bin lira, metre karesi de 7 ile 10 bin lira arasında. Nereden nereye geldik. Başkanımız mülkiyet sorunlarını, burada yapmış olduğu çalışmalarla bakın bugün geldiğimiz noktaya… Kepez bugüne kadar hep arka bahçeydi. Başkanımız göreve geldiğinden bu yana Kepez bırakın arka bahçe olmayı, denizin önüne geçti. Elinize emeğinize sağlık, çok güzel olmuş. Sözde değil özde esnaf dostu Kepez Belediye Başkanımızı ekibiyle beraber kutluyorum.” dedi.

Rüya gibi dönüşüm

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de, Kepez’de yeni eserler üretmenin heyecanının ve açılışların bitmediğini söyledi. İnsana dokunan eserlerle yerel ekonomiyi kalkındıran projelerle geleceğe yürüyüşün sevincinin de bitmediğine değinen Başkan Tütüncü, “Bugün Kültür Kafeler Caddesini açıyoruz. Çok mutluyum. Çünkü Kültür Mahallesi benim mahallem. Ortaokul ve Lise yıllarım burada geçti. Bu mahallenin dününü de bugününü de biliyoruz. Bugünkü açılışla bu mahallenin geleceğine de işaret etmek istiyoruz. Kültür Mahallesi biz göreve geldiğimizde 2 sokağın imarı vardı. Vilayet arsalarıydı onlar. Onun dışındaki yerlerin imarı yoktu. Mülkiyet vakıflara aitti. Takasları gerçekleştirmek,  vatandaşlarımıza tapularını kavuşturmak, kat artışlarını yapan imar uygulamalarını yapmak, sonrasında bu rüya gibi dönüşümü değişimi gerçekleştirmek bizim dönemlerimize, bizim belediye meclislerimize nasip oldu.”diye konuştu.

Caddeye makyaj

2009-2010 yıllarının bölgede mülkiyet sorunlarının çözülmeye başladığı tarihlerin başlangıcı olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Sonrasında imar planları geldi, kat artışları verildi. Kat artışlarıyla birlikte Kültür Mahallesi, Ahatlı ve Yenidoğan Mahallesi ile bambaşka bir ufka yürüdü. Burada bir üniversite ve bu üniversitenin 80 binden fazla öğrencisi vardı. Biz burayı hem kıymetlendirelim, hem de ekonomiye bir değer olarak kazandıralım istedik. Bugünkü bu gelişmişlik seviyesini bizim hayal ettiğimiz dönemler 2009’dan itibaren başlayan dönemlerdir. Bu cadde o dönemde de vardı. Cadde etrafında gecekondular vardı ve hayvancılık yapılırdı. İşte o günlerden bugünlere geliş, rüya gibi değişim oldu. Bu caddedeki onlarca dükkanda yüzlerce arkadaşımıza istihdam sağlanıyor. Yerel idarelerin, belediyelerin vatandaşın ekonomisine katkı sağlaması konusu hep konuşulur. Bu nasıl olur? Bir bölgeyi değerlendirmekle olur. 2019 yılına geldiğimizde bu cadde artık yükünü almıştı. Buraya bir makyaj yapıp, bölgeye prestij bir cadde yapmak gerekiyordu. Şehirlerde buna benzer prestij caddeler önemli bir cazibe merkezidir. “dedi.

Şehrin önemli cazibe merkezi

“İstedik ki esnafımız daha da mutlu olsun. Burası daha da bilinir hale gelsin. Burası bir makyajla birlikte, şehrin önemli bir cazibe noktası olsun ” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “ 2009 yılında esnafımızla birlikte bir araya geldik. Caddede yapmak istediğimiz değişiklikleri kendilerine sunduk. Bu caddeyi kapalı bir cadde haline getirebileceğimizi, caddeyi mevcut imar planıyla hem gidiş hem geliş yapabileceğimizi, bu caddeyi tek yönlü trafiğe işletebileceğimizi, dükkanların kullanabileceği alanların biraz daha geniş olabileceğini belirterek, tercihi esnafımıza bıraktık.  Ve bir anket çalışması yaptık. Kanaat caddenin iki tarafının açık olması oldu. Birlikte yönetişim adına bu önemli bir çalışmaydı. Pandemi döneminde, kapanma günleri oldu ve esnafımızı rahatsız etmeyecek şekilde cadde çalışmamız başladı. Bu çalışmalar sırasında da bütün kurumlarla koordineli olarak alt yapı çalışmaları tamamlandı. 20-30 yıllık alt yapı planlamasıyla, buradaki bütün tesisatları yeniledik. Esnafımızı mağdur etmemek için kapanma günlerinde çalışmalarımızı hızla bir şekilde bitirerek, kapanma günleri biter bitmezde caddeyi hemen trafiğe açtık.

2 yılda bitecek olan Gülveren, 1 yılda bitti

Eserlerin mutluluğunu yaşadıkça ortaya yeni heyecanlar yeni hedefler koyuyoruz. Biz bir caddeyi, bir mahalleyi, bir sokağı yaparken amacımız bölgeyi geliştirmektir.  Bizde hemen yanı başımızdaki Gülveren Kentsel Dönüşümü, bunu iftiharla söylüyorum, 2 yılda tamamlamamız gereken bir kentsel dönüşümü muhteşem bir çalışmayla 1 yılda tamamladık. Hemşehrilerimize teslim ettik. Oranın yanında kat karşılığı verdiğimiz firmanın yaptığı bir çalışma var. İnşallah o projede tamamlanınca Gülveren’in mütemmimi olan o çalışmayı da bitirdiğimizde burası bir kat daha ticari hareketliliğe sahne olacak. “ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Kepez’e

Başkan Tütüncü’nün bölgeyle ilgili yeni müjdelerinde olduğunu bildirerek,  gençlerin hayatına dokunan birçok projeyi doğrudan hayata geçirmeyi amaç edinen bir belediye olduklarını söyledi. Kütüphaneler konusunda da çok hassas olduklarını dile getiren Tütüncü, “İlçemize 7. Kütüphaneyi geçtiğimiz hafta açtık. 2023 yılı sonuna kadar 16 kütüphane hedefimiz var. 2 tane amiral gemisi var. Birincisini Dokuma’da 100 bin kitapla açtık.  Antalya’nın en zengin kütüphanesi oldu, fabrikanın trafo binası… İkinci amiral gemisi de Gülveren kentsel dönüşümü ile birlikte yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük kütüphanesini 6 bin 500 metre kare alana sahip. Aynı anda 2 bin öğrencinin ders çalışacağı bir kütüphane… 2023 yılın ilk aylarında, Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olsun diye Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olarak gençlerimize kapılarını açacak. “ dedi. Başkan Tütüncü, Gülveren’e yeni bir okul yapılacağını da müjdeledi. 

Kültür’e şık cadde

Gençlerin kitap okumalarını, sanatla, sporla, bilimle uğraşmasını istediklerini belirten Tütüncü, “Gençlerimizin geleceğe ışık tutmalarını istiyoruz.  “ dedi. Başkan Tütüncü’nün konuşmasının ardından kurdele kesimi ile Kültür Kafeler Caddesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Tütüncü, günün anısına katılımcılarla selfie çekindi. Açılışın ardından konser etkinliği ile üniversite öğrencileri ve mahalle sakinleri gönüllerince eğlenme imkanı buldu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.