Yangında mücadele eden personel Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret etti

MANAVGAT yangınına müdahale eden Akdeniz Üniversitesi (AÜ) personeli Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret etti. Rektör Özkan gösterdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederek her biri adına on fidan bağışında bulunduklarını söyledi. 

09 Ağustos 2021
Yangında mücadele eden personel Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret etti

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Manavgat'ta 28 Temmuz'da başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan orman yangınında üniversite adına görevli olarak mücadele eden ekipte bulunan Tuncer Şahan, Serkan Çetin, Mustafa Eker'i kabul etti. Rektör Özkan, yangına üniversitenin arazöz aracı ile yangınının ilk anlarından itibaren müdahalede yardımcı olduklarını belirterek, “Personelimizi ve aracımızı yangın haberinin duyulmasının ardından hızla yangın bölgesine gönderdik. Personelimiz de orada canla başla çalışarak üniversitemizi gururla temsil etti. Vatandaşlarımızın yangından daha az mağdur olmaları için çalıştılar. Biz de bu örnek çalışma için onlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.

GECE GÜNDÜZ MANAVGAT'TA YANGINA MÜDAHALE ETTİK

Gönüllü olarak Manavgat bölgesine gitttiklerini söyleyen AÜ Rektörlük Binası Güvenlik Şefi Tuncer Şahan ise “Rektöümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın talimatıyla yangın bölgesine gittik. Taşağıl bölgesinde görev yaptık. Köylerde soğutma çalışmaları, yangının ilerlemesini engellemeye yönelik çalışmalar yaptık. Bölge halkının büyük desteği oldu, gerek su olsun gerek yatacak yer olsun, yiyecek, içecek, giyecek olsun yardımda bulundular. Biz de üniversitemizi elimizden gelen en iyi şekilde temsil ettik" ifadelerini kullandı.

Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde koruma güvenlik şefi ve trafik amiri olarak görev yapan Mustafa Eker “Yangın ihbarını aldığımız andan itibaren Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden takviye ihtiyacı olduğu bilgisi ile üniversitemizden çıkış yaptık. Yangının ikinci gününden itibaren gece gündüz Manavgat'ta yangına müdahale ettik. Yangını söndürmek için elimizden gelen her şeyi yaptık" dedi.

Yangın haberini aldıktan sonra her Türk evladı gibi vatan için müdahale etme isteği duyduklarını söyleyen Serkan Çetin ise “Yangın felaketini yaşayan insanların acılarına ortak olmaya çalıştık, elimizden gelen her şeyi yaptık" diye konuştu.

YANGINLARDA 2500 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU MÜCADELE EDİYOR

Uzun yıllardır orman yangınları üzerine bilimsel çalışmalar yürüten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Saadet Alkış ise yangının söndürülmesinde görevli olan itfaiye ekiplerinin önemli bir bölümünün Akdeniz Üniversitesi mezunu olduğunu açıkladı. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ana Bilim Dalı olarak 1999 yılından beri toplam 2 bin 500 öğrenci mezun ettiklerini vurgulayan Saadet Alkış, “Mezunlarımız bugün Türkiye'nin dört bir yanında itfaiye ekiplerinde görev yapıyor. Önemli bir bölümü ise Antalya başta olmak üzere Batı Akdeniz bölgesinde görev yapıyor. Akdeniz Üniversitesi'nin diğer üniversitelerden en büyük farkı kaliteli eğitimin yanında uygulama anlamında çok geniş imkanlara sahip olmasıdır. Öğrencilerimiz, Büyükşehir Belediyesi desteği ile haftada iki gün uygulama eğitimi alıyor. Mezun olunca da göreve hazır oluyorlar. Orman yangınlarıyla savaşan kahraman itfaiye ekipleri arasında çok sayıda Akdeniz üniversitesi mezunu vardı" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.