Kaş temizlik seferberliği başlattı

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde vatandaşlar, orman içi yollarda ve orman içlerinde temizlik seferberliği başlattı. 

09 Ağustos 2021
Kaş temizlik seferberliği başlattı

AKUT Kaş- Kalkan Birimi ve Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin çağrısı ile bir araya gelen vatandaşlar, ormanda yangına karşı temizlik yaptı. Aralarında 'Çukur' dizisinde 'Cumali Amca' karakterini canlandıran oyuncu Müfit Kayacan, doktorlar, öğretmenler, vatandaşlar ve Kalkan ve çevresinde yaşayan yerleşik yabancıların bulunduğu 70 kişi bir araya geldi. Grup, araçlarla Kaş'a bağlı Çavdır Mahallesi ile Palamut Mahallesi arasında kalan, yangın riski yüksek Çamlık denilen bölgeye geldi. Grup, Çavdır Mahallesi ile Palamut Mahallesi arasında kalan Saklıkent yolunun 5 kilometrelik bölümünün iki yanında bulunan ve yangına neden olabilecek cam ve plastik şişeleri, kağıtları, plastik ve naylonları, teneke parçalarını topladı. Ardından ormanın derinliklerine giren grup, ormanın içinde de atık topladı. Grubun gün boyu topladığı 250 çuval atık, Kaş Belediyesi ekipleri tarafından alınarak, atık toplama merkezine götürüldü.

Sanatçı Müfit Kayacan, burada farkındalık etkinliği düzenlendiklerini belirterek, "Belki topladığımız 250 çuval atığın çok büyük anlamı yok. Ama biz şunu göstermek istedik. Yanan canlara, yeşil örtüye, yanan suyumuza, temiz havamıza, rüzgarımıza, anılarımıza, tarihimize, geleceğimize kısacası yanan insanlığa dikkat çekmek istedik. Bu yangınlara neden olan suçlulara dikkat çekmek istedik. Ormana atılan cam ve plastik şişelere, plastiklere, sigara izmaritlerine dikkat çekmek istedik. Yeşil vatanın neden korunmasının gereğine dikkat çekmek istedik" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.