Yangınla birlikte ormanlık alandaki yaban hayatı da sarsıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2 gün boyunca etkili olan yangın nedeniyle Akdeniz türü olduğu düşünülen bir bukalemunun telef olduğu görüldü. 

30 Temmuz 2021
Yangınla birlikte ormanlık alandaki yaban hayatı da sarsıldı

 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde önceki gün 4 ayrı noktada başlayan orman yangını gece saatlerinde geniş bir alana yayıldı. Salihler, Baldırlar ve Sülekler mahallesi boşaltılırken, evlerini terk etmeyen 5 kişi son anda kurtarıldı. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgârın da etkisi ile alevlerin boyu 40 metreye ulaştı. 60 kilometrelik bir alanı etkieyen yangın, 34 mahalleyi etkiledi, 1200 hektarlık alanı kül etti.

 

Bu sırada ormanlık alandaki yaban hayatı da sarsıldı. Manavgat'da büyük bir kısmın kontrol altına alınan yangın, büyük bir habitata zarar verdi. Söndürülen arazide bir bukalemun ölmüş halde görüldü. Beyaz renkteki bukelemunun Akdeniz bukelamenu olduğu tahmin ediliyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.