KEMER Belediyesi park, bahçe ve meydanlarda kullanılan bitkileri kendi seralarında üreterek tasarruf ediyor.

KEMER Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park, bahçe ve meydanlarda kullanılan bitkileri kendi seralarında üreterek tasarruf ediyor. 

26 Mart 2021
KEMER Belediyesi  park, bahçe ve meydanlarda kullanılan bitkileri kendi seralarında üreterek tasarruf ediyor.

Kemer Belediyesi, kendi bitkilerini üretiyor
 
Belediye ekipleri, mevsimlik çiçekleri ve çeşitli bitki türlerini kendi üretiyor. Arslanbucak Hizmet Alanı'nda kurulan seralarda özenle ve el emeği ile üretilen bitkiler, Kemer'in sokak ve caddelerinde yerini alıyor. Seralarda üretilen mevsimlik çiçekler, Kemer merkez, Tekirova, Göynük, Beldibi ve Çamyuva mahallelerinde refüjler ve meydanlara dikilerek dekoratif bir görüntü oluşturuyor.
 
Çiçek üretim fabrikası gibi çalışan belediyeye ait seralarda, zakkum, begonvil ve çeşitli bitkilerin de üretimini gerçekleştiren ekipler, üretime hız kesmeden devam ediyor. Hem tasarruf anlamında hem de dışarıdan ürün alınmasının önüne geçmek amacıyla toplanan tohumlar, tekrar üretilmek üzere seralarda saklanıyor ve geleceğe yatırım yapılıyor.
 
Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Belediyemizin tüm kadrosuyla her alanda tasarruf yapmaya devam ediyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, kendi kurduğumuz seralarda her türlü bitkiyi yetiştiriyor. Titizlikle ve büyük emek harcanarak üretilen bitkiler daha sonra Kemer'de caddeleri ve sokakları süslemek üzere kullanılıyor. Seralarımız bir fabrika gibi işlevini gerçekleştiriyor" dedi.
 
Kemer Belediye Başkan Vekili Emrah Ayhan ise yeşil alanları korumak ve daha fazla yeşil alanlar oluşturmak amacıyla çalışmalara hızla devam edildiğini kaydetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.