Karaalioğlu Parkı

Şehrin en dikkat çekici doğal eserlerinden olan falezlerin üstünde yer alan park, 140 bin metrekarelik bir alana kurulmuştur 

10 Mart 2021
Karaalioğlu Parkı

 

 

Şehrin en dikkat çekici doğal eserlerinden olan falezlerin üstünde yer alan park, 140 bin metrekarelik bir alana kurulmuştur. Karaalioğlu Parkı, Antalya florasını yansıtan ağaç, bitki ve kuş türleri başta olmak üzere zengin bir canlı varlığına sahiptir. Parkın içinde, denize doğu – batı yönünde, birbirine paralel üç cadde bulunmakta ve bu caddeler deniz kıyısında üç seyir terası ile sonlanmaktadır.

Dört mevsim tepesi karla kaplı Beydağları, önünüze serilen Antalya Körfezi, yat limanından Akdeniz’e doğru açılan teknelerin huzurlu sesleri ve gün batımındaki muhteşem renklerin yanı başında bulunan park, kentin sembol yerlerinin de başında gelmektedir.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.