5 metreye kadar ulaşan dev dalgalar Akdeniz'de sefer yapan gemileri zorladı

Anamur ile KKTC’nin Girne kentleri arasında yoğun yağmur sonucu gelişen ve 5 metreye kadar ulaşan dev dalgalar Akdeniz'de sefer yapan gemileri tedbir almaya yöneltti. 

18 Şubat 2021
5 metreye kadar ulaşan dev dalgalar Akdeniz'de sefer yapan gemileri zorladı

Akdeniz’de dev dalgalar gemileri zorladı

 

Aralarında 42 kilometre mesafe olan, Anamur ile KKTC'nin Girne kenti arasında ve Akdeniz geçiş çanağında meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle oluşan dev dalgalar bu alanda seyreden gemilere Anamur kıyılarında demir attırdı.

Gemiler, dalgalardan dolayı seferlerine devam edemedi, dalgaların hafiflemesini bekleyen gemiler, Anamur koylarına demir atarak uzun süre bekledi.

 

Meteoroloji verilerine göre Anamur-Girne arasında Akdeniz açıklarda dalga boyu 5 metreye kadar çıktı. Dev dalgalar zaman ,zaman Antalya- Mersin Karayolu duvarlarını ve dört bin yıllık Anemurion Antik Kenti ile tarihi Mamure Kalesi'nin surlarını da şiddetli bir şekilde dövdü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.