Tekerlekli sandalyenin bina içerisine bırakılmasına sinirlenip küfür eden komşuya ceza yağdı.

Antalya’da Hadiye Günaydın’ın tekerlekli sandalyesini bina içerisine bırakmasına sinirlenip küfür eden komşuya ceza yağdı. 

17 Şubat 2021
Tekerlekli sandalyenin bina içerisine bırakılmasına sinirlenip küfür eden komşuya ceza yağdı.

Antalya'da tekerlekli sandalye davasında ceza yağdı

 

Antalya'da engelli vatandaşa tekerlekli sandalyesini bina içerisine bıraktığı için küfür eden komşu ceza aldı.

Antalya 27'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonunda komşu M.D, 6 ay hapis cezası aldı. Bu ceza 5 aya indirilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme ayrıca sanığın 5 yıl boyunca denetim altında bulundurulmasına karar verdi ve bin 740 TL de para cezasına çarptırdı.

NE OLMUŞTU?

Biri manuel, diğeri akülü tekerlekli sandalye kullanan Hadiye Günaydın, bunları bina girişinin içeri kısmında geçişleri engellemeyecek şekilde bırakıyordu. Ancak komşu M.D, bunun geçişleri engellediğini ileri sürerek, tekerlekli sandalyeleri tekmeledi ve sürükledi. Ardından komşusu Hadiye Günaydın'a hakaret ettiği ve tehditler savurduğu belirtilen M.D, kiracı kadının binadan çıkması için de uğraştı.

AVUKATI OLDU

3 Aralık 2017'de gece 02.00 de meydana gelen bu olay üzerine Hadiye Günaydın, avukatı Feyzullah Arslan'a vekalet vererek dava açtı. Antalya eski Emniyet Müdürü Av. Arslan, 'Devletimiz dahi engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaparken, sanığın müvekkilime ait engelli aracından dolayı hakaret ve tehdit içeren sözleri kabul edilemez" dedi. Mahkeme karırını kendilerini memnun ettiğini belirten Hadiye Günaydın, "Adalet yerini buldu" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.