Corona hastası mahkum idam edildi

ABD'nin Terre Haute kentinde corona virüsüne yakalanan idam mahkumunun cezası, avukatlarının itirazına rağmen infaz edildi. 

15 Ocak 2021
Corona hastası mahkum idam edildi

Corona hastası mahkum idam edildi

 

ABD’nin Indiana eyaletinde bulunan Terre Haute kentinde, uyuşturucu çetesinin lideri olarak 7 kişinin ölümünden suçlu bulunan 52 yaşındaki Corey Johnson, kaldığı federal hapishanede idam edildi.

Johnson, 1992 yılında Virginia’da uyuşturucu ticareti kapsamında 7 kişinin ölümüne karıştığı gerekçesiyle idama mahkum edilmişti. İnfazından önceki haftalarda sırada bekleyen Johnson, Covid-19’a yakalandıktan sonra avukatları cezasının ertelenmesini talep etmişti.

‘HÜKÜMETİN SORUMSUZLUĞU’

Johnson’ın avukatı Donald Salzman, “Hükümet, salgın sırasında kendi sorumsuzluğunun bir sonucu olarak kaptığı Covid-19 virüsünden iyileşirken Corey Johnson’ı infaz etmeye çalışmayı bırakmalıdır” demişti. Yüksek Mahkeme ise söz konusu talebi reddetmişti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.