Eski Mali Devlet Başkanı Toure Türkiye’de hayatını kaybetti

Eski Mali Devlet Başkanı Amadou Toumani Toure'nin tedavi için bulunduğu Türkiye'de 72 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. 

10 Kasım 2020
Eski Mali Devlet Başkanı Toure Türkiye’de hayatını kaybetti

Son dakika… Eski Mali Devlet Başkanı Toure Türkiye’de hayatını kaybetti

Kaos ve şiddet olaylarının bir türlü dinmediği Batı Afrika ülkesi Mali’yle ilgili çarpıcı bir gelişme ortaya çıktı. 2002-2012 yılları arasında ülkeyi 10 yıl yöneten eski Devlet Başkanı Amadou Toumani Toure hayatını kaybetti.

72 yaşındaki Toure’nin ölüm haberini ekibinden Seydou Cissouma duyurdu. Cissouma ölüm sebebine ilişkin detay vermezken, Toure’nin tedavi için bulunduğu Türkiye’de Pazartesi günü yaşamını yitirdiğini ifade etti.

1991 yılında askeri darbeyle Devlet Başkanı Moussa Traoré’yi deviren Toure’nin kaderi de ironik bir şekilde sonuçlandı. 2012’de Kati'de başlayan isyanın ardından Toure de askeri darbe ile görevden indirilmişti.

Toure, seçimlerin ardından göreve geldikten sonra kendisine ‘Demokrasi Askeri’ lakabı verilmişti

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.