Yalan, tehdit ne ararsan var! "Polisim" diyerek sevgili olduğu kadını dolandırdı

Adana'da kendisini polis olarak tanıttığı sevgilisinden altın ve 11 bin TL para alan dolandırıcı bir süre sonra ayrılmak istedi. Kadın, borcunu ödemesini isteyince tehditler savuran adamın, şikayet edilince polis değil dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. 

15 Ağustos 2020
Yalan, tehdit ne ararsan var!

 
Adana'da Murat A. (37) isimli bir şahıs, 'sizi birine benzettim' bahanesi ile tanıştığı Zübeyde K. (35) ile sevgili oldu. Polis olduğunu söyleyen şahıs, evlenme vaadi ile Zübeyde K'nın altınları ve parasını aldıktan sonra ayrılmak istediğini söyledi. Verdiği para ile altınları geri isteyen Zübeyde K.'ya, zanlının 'fotoğrafların var seni rezil ederim' demesi üzerine şikayetçi olan kadın, polis zannettiği Murat A.'nın dolandırıcı olduğunu öğrendi.
 
'SİZİ BİRİNE BENZETTİM' BAHANESİ
 
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Murat A. Seyhan ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi'nde giderken 1.5 ay önce yanından geçtiği Zübeyde K. 'ya, 'Sizi birine benzettim' diyerek konuşup tanıştı. Murat A. daha sonra kendisine polis süsü vererek görevdeymiş gibi polis yeleği giyip Zübeyde K. ile buluştu. Murat A. ile Zübeyde K. ile sevgili oldu. Bu süre içinde zanlı Murat K. genç kadından evlenme vaadiyle, ev alma ya da evi değiştirme bahanesiyle 11.5 gram altın ve değişik zamanlarda para aldı. Zanlı, bir süre önce de genç kadına kendisinden ayrılmak istediğini söyledi.
 
"GÖNDERDİĞİN FOTOĞRAFLARI SOSYAL MEDYAYA ATAR SENİ REZİL EDERİM"
 
Ayrılık talebinin üstüne kadın, altınlarla birlikte verdiği 11 bin lirayı istedi. Zanlı, genç kadın parayı isteyince "Bana gönderdiğin fotoğrafları sosyal medyaya atarım, seni rezil ederim" diye tehdit etti.
 
GERÇEĞİ ÖĞRENİNCE ŞOK OLDU
 
Zübeyde K., tehdit edilince Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne giderek "Polis sevgilim vardı benden ayrılmak istedi. Ben de sevgiliyken verdiğim paraları isteyince beni tehdit etti" diyerek ismini verdi. Bunun üzerine polis verilen isimden yaptığı araştırmada zanlının polis olmadığı ortaya çıktı. Genç kadın, bunu öğrenince şok olup zararının karşılanması için zanlıdan şikayetçi oldu. Polis, şikayet üzerine zanlıyı yakaladı.
Zanlı, alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edilirken, genç kadının zararını ödeme sözü verdiği öğrenildi. Ayrıca zanlının 7 ayrı suçtan arandığı öne sürüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.