Bu kentlerde yaşayanlara dikkat! 5 şehrimizde vaka sayıları artışa geçti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, son bir hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da dikkat çeken bir artış olduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da günlük vaka sayılarında dikkat çekici düzeyde artış olduğunu ifade etti.
Bakan Koca'nın açıklamaları şu şekilde:
"VİRÜSÜN HIZININ AZALDIĞI DÜŞÜNCESİ YANILTICIDIR"
"Hastalığın gündemden düşmesi mümkün görünmüyor. Virüs gerçeğini dikkate alarak başarımızı kaldığımız yerden sürdürmeliyiz. Kurallara uyum gösteren herkes hayat kurtaran kahramanlardan biridir. Maske, mesafe temizlik sağlığımızın ve hürriyetimizin koruyucusudur. Virüsün yayılma hızının azaldığı düşüncesi yanıltıcıdır. Hasta etme gücünün zayıfladığı görüşü bilimsel değildir. Maske kullananların bir kısmının dikkatli olmadığı görülmektedir. Günlük maskeler ertesi gün koruyucu olmaz. Gündelik hayattaki değişim ve izole yaşam ruhsal gerilimi artırdı. İyimserliğimizi korumalıyız.
"5 İLDE VAKA SAYILARI ARTTI"
Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa ve Diyarbakır'da vaka sayıları arttı. Toplam vakaların Yüzde 53,74'ü İstanbul'da tespit edildi."
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Kadınlar İçin Enerji Okulu'ndan 15 mezun

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi: Düşüş sürecek

Bakan Ersoy: “Dünya pazarında 60’tan fazla turizm ürünümüzü tanıtıyoruz”

Ana Yol Partisi Büyük Kurultay’a gidiyor: Başkan Karakurt’tan değişim ç…

Yargıtay'dan karar: Babaanne ve dede torunlarıyla yatılı görüşebilecek
