Bombalanan yer turistlerin göz bebeği oldu

Şimdilerde suç oranlarından dolayı gitmeye cesaret edemediğimiz Meksika, bağrında öyle bir hazine saklıyor ki görülmeye değer. Tarihi kalıntıları kadar bulunduğu coğrafi konum sebebiyle doğal güzellikleri de barındıran ülkede bombalama sonucu bulunan ve “Saklı Plaj” olarak bilinen “Playa Del Amor” farklı görüntüsüyle büyülüyor. 

10 Haziran 2020
Bombalanan yer turistlerin göz bebeği oldu

 

 

1
 
Meksika'daki Playa del Amor plajı, etkileyici yapısı ve eşsiz güzelliğiyle görenleri etkisi altına alan bir güzelliğe sahip. Bu gizli plaj, Meksika'nın yemyeşil ve ıssız Marieta adalarından birinde yer alıyor. Ve ne ilginçtir ki bu saklı cennet bir bombalama sonucu tesadüfen bulunuyor.
2
 
Dışarıdan bakıldığında sade bir mağara gibi gözüken bu yerin içinde bir cennet yatıyor. Plaj, farklı görüntüsüyle sıradanlığı yıkmış ve uğrak bir mekan haline gelmiş halde. Playa del Amor, maceraperestler için popüler bir turistik mekan durumunda. Hatta bu ilginç yere birkaç tur şirketi günlük geziler düzenliyor.
3
 
Bir zamanlar koruma altına alınan bu plaj şu anda olduğu kadar kullanışlı ve güvenli durumda olan bir yer değildi.

 

 

4
 
Bağlı bulunduğu Marieta Adaları ise yüzlerce yıl önce volkanik faaliyetler sonucu oluştu. 90'lı yılların başlarında ise Meksika Hükumeti çok fazla kullanımı tercih edilmeyen, boş olan bu adaları askeri faaliyetler için kullandı.

 

 

5
 
Ada, bomba ve çeşitli patlayıcılar için bir test görevi de görüyordu. Bu test amaçlı gerçekleştirilen bombalamalar burada birçok mağara ve oyukların oluşum sebebi olarak biliniyor.
6
 
Görenin büyülendiği bu saklı cennet yoğun turist akınına maruz kalıyor.
7
 
 
8
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.