Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın; "Çocuklar için önleyici ve koruyucu politikalar üretilmesi gerekiyor''

23 Nisan Haftası dolayısıyla açılama yapan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasın temiz bir çevre olduğunu söyledi. Çocuklarımız için hem çevreyi korumalı, hem de onları çevre konusunda bilinçlendirmeliyiz” diyen Bedri Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA üzerinden çevre koruma konulu, eğlenceli derslerle ilk adımın atılabileceğini belirtti.  

23 Nisan 2020
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın;

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, 23 Nisan Çocuk Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras bozulmamış bir çevredir” dedi.

Son yıllarda hızlı betonlaşma, çevre önlemleri alınmadan yapılan sanayi üretimi, kontrolsüz kullanılan zirai ilaçlar ile birlikte çevre konusunun daha da hassaslaştığına dikkat çeken Bedri Yalçın, çocuklar için önleyici ve koruyucu politikalar üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Her çocuğun sağlıklı gıda ve suya ulaşmaya, temiz bir çevrede yaşamaya hakkı olduğunda dikkat çeken Yalçın, “Özellikle su kaynaklarımız hızla kirleniyor veya yanlış yapılaşma nedeniyle yok oluyor. Temiz suya ulaşmak bile giderek zorlaşıyor. Acil önlem almamız gereken konuların başında su kaynaklarını korumak geliyor. Sonra, giderek betonlaşan şehirlerde çocuklarımızın oynayabileceği alanlar giderek azalıyor. Çocuklarımızı kimyasallarla kirletilmiş gıdalarla beslemek zorunda kalıyoruz. Tarım üretiminde denetim şart” dedi. Bedri Yalçın, hükümeti kaynakları koruma konusunda ivedilikle önlem almaya çağırdı.

“Konunun diğer ayağı ise geleceğin büyükleri olan çocuklarda çevre bilinci oluşturmak” diyen Bedri Yalçın, bu günlerde Milli Eğitim’in bir program oluşturabileceğini EBA üzerinden çocukların ilgisini çekecek, eğlenceli, her yaş grubuna göre hazırlanmış çevre koruma derslerinin verilebileceğini söyledi.

KAYNAK : https://www.kamugundemi.com/

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.