DÜNYA

İspanya’da hızlı trenler çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı

İspanya’da Madrid-Endülüs seferini yapan iki yüksek hızlı trenin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 46 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi yaralandı. İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, Toledo’daki kazanın ardından ilgili bakan ve bölge yönetimiyle temas halinde olduğunu belirterek tüm mağdurlara ve ailelerine destek mesajı verdi.

28 Ekim 2026 257 okunma 1 dk okuma
İspanya’da hızlı trenler çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı

ANKARA - BHA

İspanya’da iki yüksek hızlı trenin çarpışması sonucu ağır bir kaza meydana geldi. İlk belirlemelere göre kazada 46 kişi yaşamını yitirirken, 150 kişi yaralandı. Madrid ile Endülüs arasında sefer yapan trenlerin karıştığı kazanın ardından bölgede acil müdahale çalışmaları başlatıldı.

Başbakan Sánchez’den dayanışma mesajı

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Toledo’da meydana gelen ciddi tren kazasından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Óscar Puente ve Kastilya-La Mancha Bölge Başkanı Emiliano García-Page ile sürekli temas halinde olduğunu belirten Sánchez, acil durum ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Sánchez, müdahale sürecinin etkilenen kişilere yardım edilmesi ve güvenliklerinin sağlanması amacıyla yürütüldüğünü, ilgili kurumların koordinasyon içinde hareket ettiğini kaydetti.

Acil durum ekipleri bölgede

Kazanın ardından acil durum ekipleri, yaralılara müdahale etmek ve olaydan etkilenen kişilere yardım ulaştırmak için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

DÜNYA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.

Marka Flower Çiçekçi