Trabzon’un 4 turizm noktasına 493 bin ziyaretçi
Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen dört turizm destinasyonu, 2026’nın ilk 8 ayında 493 bin 12 ziyaretçiyi ağırladı.
MEHMET BÜLENT ALP / TRABZON - BHA
Trabzon’un tarihi, kültürel ve doğal değerleri, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Atatürk Köşkü, Çal Mağarası, Kızlar Manastırı ve Şehir Müzesi, 2026 yılının ocak-ağustos döneminde toplam 493 bin 12 ziyaretçiyi ağırladı.
En fazla ziyaretçi Atatürk Köşkü’ne
Dört destinasyon arasında en fazla ziyaretçiyi Atatürk Köşkü ağırladı. Ocak-Ağustos 2026 döneminde köşkü 312 bin 453 kişi ziyaret etti.
Türkiye’nin en uzun mağaraları arasında gösterilen Çal Mağarası 136 bin 339 ziyaretçiyi ağırlarken, tarihi dokusuyla öne çıkan Kızlar Manastırı’nı 25 bin 680 kişi ziyaret etti. Trabzon’un geçmişine ilişkin eser ve bilgilerin yer aldığı Şehir Müzesi ise aynı dönemde 18 bin 540 ziyaretçiyi ağırladı.
Böylece dört turizm noktası, yılın ilk 8 ayında toplam 493 bin 12 ziyaretçiye ulaştı.
2025 toplamının yüzde 82,5’ine ulaşıldı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki dört destinasyon, 2025 yılının tamamında 597 bin 938 ziyaretçiyi ağırlamıştı.
2026’nın ilk 8 ayında kaydedilen 493 bin 12 ziyaretçi sayısı, geçen yılın toplam ziyaretçi sayısının yaklaşık yüzde 82,5’ine karşılık geldi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm potansiyelini daha da güçlendirmek amacıyla çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.
Kaynak: BHA
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TÜRKİYE kategorisindeki diğer haberler

Meteoroloji uyardı: Hangi bölgelerde fırtına etkili olacak?

Ankara’da kanser erken teşhis tırı için bağış protokolü imzalandı

Denizcilikte dijital kolaylık

Ankara’da kişisel verilerle sorgulama soruşturması: 5 şüpheli gözaltında

Yurt genelinde kuvvetli sağanak bekleniyor
