14 Ağustos 2026 Cuma ANTALYA 29°
SON DAKİKA
GÜNDEM

Bakanın adını kullanıp “davanızı çözeriz” diyen sahte MİT’çilere operasyon

İstanbul’da kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan ve Adalet Bakanı Akın Gürlek ile bakan yardımcılarıyla bağlantıları olduğunu öne sürerek vatandaşları dolandırdığı belirlenen 3 şüpheli gözaltına alındı.

14 Ağustos 2026 260 okunma 1 dk okuma
Bakanın adını kullanıp “davanızı çözeriz” diyen sahte MİT’çilere operasyon

İSTANBUL - BHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şüphelilerin özellikle adli sorun yaşayan kişileri hedef aldığı belirlendi. Şüphelilerin, cinayet suçundan yargılanan bir kişinin dosyadan çıkarılmasını sağlayabileceklerini söyleyerek ailesinden 100 bin dolar ve 100 bin lira aldığı tespit edildi.

Şüphelilerin mağdurlara güven vermek amacıyla kendilerini “MİT görevlisiyiz” şeklinde tanıttıkları ve üst düzey kamu görevlileriyle bağlantıları bulunduğu izlenimi oluşturdukları belirlendi.

3 şüpheli gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında 14 Ağustos’ta Ankara ve İstanbul’da 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından işlem başlatıldı.

Soruşturmanın, şüphelilerin aynı yöntemle başka kişileri de dolandırıp dolandırmadığının ve kamu görevlilerinin isimlerinin başka olaylarda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi amacıyla sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.